ELIKAGAIAK ERALDATZEKO TEKNIKARIA
Elikagaiak elaboratzea eta ontziratzea, produkzio eta kalitateko planen arabera, eta, horretarako, tresneriaren lehen mailako mantentzea egitea eta elikagaien higienearen eta segurtasunaren arloan, ingurumen babesaren arloan eta laneko arriskuen prebentzioaren arloan indarrean dagoen legeria aplikatzea.
ANTOLAKETA
2000 orduko zikoa, 2 ikasturte (1.mailan, 1000 ordu eskolan prestakuntza teoriko/praktikoa eta 2.mailan, 620 ordu eskolan T/P eta 380 praktikak enpresetan edo Erasmus + bekak atzerrian edo LH duala). “D” hizkuntza ereduan.
AUKERA PROFESIONALAK
Enpresa txiki, ertain edo handietan egiten dute lan, askotariko mailarekin, eta enpresa horien alderdi teknologikoan zein antolamenduan.
Elikagaien elaboratzailea / Elikagaiak tratatzeko eta elaboratzeko makina eta tresnerien operadorea / Ontziratzeko eta enbalatzeko lerroen operadorea eta kontrolatzailea / Harreragilea eta biltegizaina / Produkzio-lerroetako lehengaien eta materialen biltzailea / Dosifikatzailea / Lerroko ikuskatzailea.

HELBURU OROKORRAK |
---|
Lehengaiak eta gai osagarriak identifikatzea eta hautatzea, eta horien hornidurarako ezaugarriak eta propietateak deskribatzea |
Lehengaiak eta gai osagarriak egiaztatzea eta sailkatzea, eta horiekin lotzen den dokumentazioa aztertzea, gai horiek biltegiratzeko |
Tresneriaren kontrol-elementuak ezagutzea eta maneiatzea, eta prozesuaren aldagaiekin lotzea, tresneria erregulatzeko eta/edo programatzeko |
Egokitze, formulazio eta transformazioko eragiketak definitzea eta aplikatzea, eta elikagaien ezaugarriekin lotzea, betiere elikagaiak lortzeko |
Kontserbazio-tratamenduak identifikatzea eta aztertzea, eta tratamendu horien funtsak eta kontrol-parametroak deskribatzea |
Ontziratzeko, etiketatzeko eta enbalatzeko eragiketak egitea, eta elikagaien kontserbazioarekin, banaketarekin eta trazagarritasunarekin lotzea |
Amaitutako produktuak antolatzea eta sailkatzea, eta, horretarako, kontserbazio eskakizunak eta biltegiratzeko espazio-beharrak aztertzea |
Produktuen kalitate-parametroak ezagutzea eta neurtzea, eta produktuaren eta prozesuaren eskakizunekin lotzea, produktuen kalitatea egiaztatzeko |
Tresneriaren eta instalazioen garbiketa- eta desinfekzio-teknikak identifikatzea eta aplikatzea, eta horien higienea bermatzeko aplikatutako produktuak eta teknikak ezagutzea |
Tresneria, makinak eta instalazioak mantentzeko teknikak deskribatzea eta aplikatzea, eta horiek prestatzeko eta mantentzeko eskakizunak justifikatzea |
Prozesuekin lotzen den dokumentazioa aztertzea, eta produkzio-jarduerarekin eta merkataritza-jarduerarekin lotzea |
Publizitate-teknikak identifikatzea eta hautatzea, eta produktuekiko eta enpresaren ezaugarriekiko egokitzapena baloratzea, elaboratutako produktuak sustatzeko eta merkaturatzeko |
Elikagaien segurtasunari buruzko araudia deskribatzea, eta araudi hori aplikatzeko arrisku-faktoreak eta -egoerak identifikatzea |
Jarduerarekin lotzen diren ingurumen-alderdiak identifikatzea, eta hondakinak jasotzeko prozedura eta eragiketak ezagutzea, araudia aplikatzeko |
Lanbide-jarduerarekin lotzen diren arriskuak identifikatzea eta babes-neurriekin lotzea, laneko arriskuen prebentzio-planetan ezarritako arauak betetzeko |
Lan-taldeko kideetako bakoitzaren rolak deskribatzea eta kasu bakoitzaren erantzukizuna identifikatzea, lan-taldea antolatzeko |
Ikasteko aukerak eta lan-munduarekin duen lotura identifikatzea eta baloratzea, lan-merkatuko eskaintzak eta eskaerak aztertuta, eguneratze eta berrikuntzako kulturari eusteko |
Negozio-aukerak antzematea, eta merkatuaren eskaerak identifikatu eta aztertzea, enpresa txiki bat sortu eta kudeatzeko |
Produkzio-prozesu bateko lan-jarduerak baloratzea eta prozesu orokorrean egiten duten ekarpena identifikatzea, lan-taldeetan parte hartzeko eta produkzio-helburuak lortzeko |
Baldintza sozialak eta lanekoak arautzen dituen |
Inguruko errealitate sozioekonomikoak eskaintzen dituen aukerak identifikatzea, eta norberaren eta besteen arrakasta-aukerak aztertzea, bizitza osoan izpiritu ekintzailea mantentzeko |
Egoera kolektiboetan esku hartzeko moduak identifikatzea eta erabakiak hartzeko prozesua aztertzea, horietan gidari izatekolege-esparrua aztertu ondoren, gizarteko agente aktibo gisa dituen eskubideak eta betebeharrak zein diren jakitea, herritar demokratiko gisa parte hartzeko |
Lanbide-moduluen zerrenda, ordu-esleipena eta kurtsoa
LANBIDE MODULOA | ORDUAK | KURTSOA |
---|---|---|
0141. Elikagaien industriako lehengaiak | 132 | 1.a |
0142. Lehengaiak egokitzeko eragiketak | 198 | 1.a |
0143. Transformazio eta kontserbazio tratamenduak | 297 | 1.a |
0144. Elikagaiak prozesatzea | 273 | 2.a |
0116. Mantentze elektromekanikoaren printzipioak | 126 | 2.a |
0145. Elikagaien industriako prozesu teknologikoak | 198 | 1.a |
0146. Elikagaien salmenta eta merkaturatzea | 63 | 2.a |
0030. Elikagaien industrietako biltegiko lanak eta kontrola | 66 | 1.a |
0031. Elikagaiak manipulatzeko segurtasuna eta higienea | 66 | 1.a |
E100. Ingeles teknikoa | 33 | 1.a |
0147. Laneko prestakuntza eta orientabidea | 105 | 2.a |
0148. Enpresa eta ekimen sortzailea | 63 | 2.a |
0149. Lantokiko prestakuntza | 380 | 2.a |
Zikloa guztira | 2.000 |