PAISAIATIK MAHAIRA: Sukaldaritza basalandareekin

PAISAIATIK MAHAIRA: Sukaldaritza basalandareekin
2019/03/27 Erantzunak desaktibatuta daude PAISAIATIK MAHAIRA: Sukaldaritza basalandareekin sarreran Elkarlanean,Etengabeko Prestakuntza,Natura,Nekazaritza,Uncategorized Beatriz

Fraisoron landare jangarriei buruzko ikastaro bat antolatu dugu:
DATAK, ORDUTEGIA ETA LEKUA:
Apirilaren 2a, 4a eta 9a ,15:30-19:30 Fraisoro Eskolan ( Elbarrena Auzoa z/g , 20150 ZIZURKIL)

EGITARAUA:
1- Sarrera: – Zergatik erabili basalandareak? Erabilerak eta ezaugarriak
Tokian tokiko bioaniztasuna mantentzea.
2- Basalandareak bereizteko eta biltzeko ibilbideak
 Zergatik, Noiz, Non eta Nola bildu eta erein garaiko basalandareak. Sasoi bakoitzean aurkitu daitezkeen landareak erabiltzen dira.
 Paisaia sentitu, begiratu, barneratu ….
3- Basalandareekin janaria prestatu: energia asko ematen duten elikagaiak-
 Basalandareak sukaldaritza tradizionalean eta berritzailean. Balio erantsi bat , zentzumenen, nutrizioaren eta ekologiaren aldetik.
 Basalandareekin pintxo eta aperitiboak prestatzea
 Aukeratutako garaiko landareekin errezetak prestatzea
 Erabilitako basalandareen nutrizio-ezaugarriak
 Erabilitako basalandareen ezaugarri gastronomikoak
4- Prestatutako platerak aurkeztea eta dastatzea
5-Jakintza tradizional eta berritzailearen arteko bateratze-lana

IRAKASLEA:
Clara Gutiérrez Arana
Landareak sendatzeko landareetan, sendabelarretan eta basalandare jangarrietan aditua

HIZKUNTZA: gazteleraz

MATRIKULA
40 euro
IZEN EMATEA:
Fraisoro Eskola. fraisoro@fraisoroeskola.eus / 94369216

About The Author