Category Archives: Abeltzaintza

Category: Abeltzaintza

CORONAVIRUS COV-19
Image Abeltzaintza,aplikatzailea,Basogintza,Ekintzailetza,Elkarlanean,Etengabeko Prestakuntza,fitosanitarioak,Lore-artea,Lorezaintza,Natura,Nekazaritza,profesionala Fraisoro Eskola

COV-19 Koronobirusak eragindako egoeragatik, martxoaren 16tik aurrera eskola-jarduera presentzialak aldi baterako eteten dira, 15 egunez. Beraz, gaurtik aurrera ez da irakaskuntza presentzialik izango Fraisoro Eskolan eta Lantokietako Prestakuntza, bertan behera gelditzen da. Tolosako Lanbide Heziketa Azoka ere atzeratuko da.  

ATE IREKIAK 2020
Image Abeltzaintza,Basogintza,Lorezaintza Fraisoro Eskola

Maiatzak 6 eta 9an, Fraisoron ate irekiak izango ditugu. Gonbidatuta zaude!!

FIMA 2020
Image Abeltzaintza,Etengabeko Prestakuntza,Lorezaintza,Nekazaritza,profesionala Fraisoro Eskola

FIMA- Nekazaritzako makineriaren nazioarteko azokan, ustiategiak errentagarriago egiteko modurik onena erakutsiko zaie profesionalei, errendimendua eta produktibitatea hobetuz. Gure ikasleak bertan dira eta azken berrikuntza teknologikoak ezagututzeko aukera izango dute.

FRAISORON BUKATU ETA GERO ZER? ONDORENGO PAUSUEN TESTIGANTZAK
Image Abeltzaintza,Basogintza,Egitasmoak,Ekintzailetza,Elkarlanean,Etengabeko Prestakuntza,Ikasle Ohia,Lorezaintza,Natura,Nekazaritza,profesionala Fraisoro Eskola

“Baloreetan Hezitzen” programaren barruan eta ikasleei orientazio-prozesuan laguntzeko asmoz, gaur lau ikasle ohi hurbildu dira Fraisorora, ikasleei beraien testigantzak ematera: Maitane Garmendia, Harri Maritorena, Itziar Erasun eta Joseba Goya. Maitanek nekazaritzako ingeniaritza teknikoa egin zuen unibertsitatean baina basozain bezala lan egiteko goi mailako basogintzako zikloa eskatzen zutela edo behintzat puntuatzen zutela ikusita, ziklo hori egitea
Xehetasunak

ESNEKI FRESKO ETA IZOZTUEN TEKNOLOGIA
Image Abeltzaintza,Etengabeko Prestakuntza,Natura,Nekazaritza Beatriz

Fraisoro Eskolak ,Lanbiderekin elkarlanean, gaztagintzako ikastaro bat antolatu du: ESNEKI FRESKO ETA IZOZTUEN TEKNOLOGIA. 25 orduko ikastaro hori urriaren 16an hasiko da. Okupatuentzat (ez langabetuentzat) da. Ruben Valbuena (http://www.granjacantagrullas.com/historia) izango da ikastaro horren irakaslea. Entzute handiko gaztagile honek Fraisoron gaztagintzako gaitasun ziurtagiri bat eman zuen eta baita espezializazio ikastaro batzuk ere. Ikastaro horietan gaztagile profesionalek
Xehetasunak

19-20 IKASTURTEAREN HASIERA
Image Abeltzaintza,Basogintza,Elkarlanean,Komunikazioa,Lore-artea,Lorezaintza,Natura,Nekazaritza Beatriz

Gaur ikasturte berriari hasiera eman diogu. 10:00etan zuzendariak ongieotria eman die ikasle guztiei Areto Nagusian. 10:30eta talde bakoitza bere tutorearekin bildu da azalpen orokorrak emateko. Eta atsedenaldiaren ondoren klaseak hasi dira. Aurtengo matrikulazioaren emaitzak oso onak izan dira: BASO ETA NATURA INGURUNEAREN KUDEAKETA goi mailako zikloan 1.Kurtsoa-24 ikasle, 2. kurtsoa: 34 LOREZAINTZA ETA LORADENDA erdi
Xehetasunak

ERASMUS-EKIN ABENTURAN
Image Abeltzaintza,Komunikazioa,Lorezaintza,Nekazaritza Beatriz

Polonian eta Italian ditugu martxotik ekainera ERASMUS + abenturan murgildu zaizkigun ikasleak. Bertan ari dira praktikaldia egiten. Ander, Lander, Iraitz eta Andonik Basogintza ikasi dute eta Varsoviatik bidalitako argazkiak ditugu. Bertako basozainarekin bertako mendien kudeaketa bertatik bertara ezagutzeko eta ikasteko aukera paregabea . Eñautek Nekazaritza ikasi ondoren Fabrianoko ustiategi batean dabil, oso gustura . Abereak,
Xehetasunak

DERIO NEKAZARITZA ESKOLAKO IKASLEEN BISITA
Image Abeltzaintza,Elkarlanean,Nekazaritza Beatriz

Derioko 2 mailako Nekazaritzako ikasleak eta Peru eta Jon irakasleak izan ditugu aste osoan zehar Fraisoro eskolan. Astelehenean iritsi ziren eta Fraisoroko nekazaritzako ikasleen ongietorria eta azalpenak jaso ondoren, aste osoan zehar, goizetan, eskolako gune desberdinetan ibili dira hainbat praktika egiten. Ukuiluan abereen maneiuaren, elikaduraren eta ugalketaren inguruko kontuak ezagutzeko eta lan egiteko aukera izan
Xehetasunak

FRAISOROKO AZOKA MUNDIALA!!!
Image Abeltzaintza,Ekintzailetza,Elkarlanean,Komunikazioa,Lore-artea,Lorezaintza,Nekazaritza Beatriz

Bigarren mailako nekazariek eskolan ekoizten diren produktuekin azoka bat antolatu dute gaur. Helburuak elikagaien balio erantsiaren garrantzia sustatzea eta jendea aurrez aurrea izatea zer den ezagutzea. Praktika honekin ikasleak salmenta zuzeneko mundura hurbildu dira eta ezagutu dute zer den bezeroekin hartu-emana izatea. Kasu honetan , bezeroak irakasleak eta ikaskideak ziren. Eskaini diren produktuak : eztia,
Xehetasunak

CEBANC-eko IKASLEEN BISITA
Image Abeltzaintza,Komunikazioa,Lorezaintza,Natura,Nekazaritza Beatriz

Urriaren 30ean CEBANC-eko ikasle talde baten bisita izan genuen. Ikasle horiek bertako produktuekin sukaldaritzari buruzko ikastaro bat egiten ari dira eta jakin nahi zuten zer ekoizten dugun Eskolan eta nola aprobetxatzen ditugun produktu horiek. Eskolaren inguruko aurkezpen orokor baten ondoren, ikasleek negutegiak, baratzak , hidroponikoa eta mahastiak bisitatu zituzten, Iñaki Olaitzek lagunduta. Jarraian ikuilura jaitsi
Xehetasunak